Ţiriac a cumpărat pădurile prinţului Paul. Se mută domeniul de vânătoare de la Balc?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

O suprafaţă de 704 hectare  din pădurile comunei Vermeş  au revenit prinţului Paul Phillipe al României, prin prin reîmproprietărire.

Această suprafaţă de pădure din satul Ersig, comuna Vermeş,  recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune pentru vânătoare din judeţul Caraş-Severin, a fost cumpărată de omul de afaceri Ion Ţiriac, la mijlocul lunii ianuarie 2014. Presa locală a scris că există posibilitatea ca fostul tenisman să îşi mute domeniul de vânătoare în pădurile de la Vermeş sau să transforme zona într-un domeniu paralel cu cel de la Balc.

Paul Phillipe al României a primit titlul de proprietate pentru această suprafaţă forestieră în anul 2009. De atunci şi până la realizarea tranzacţiei cu Ion Ţirian, domeniul forestier a fost administrat de Ocolul Silvic Bocşa, potrivit  Jurnalului de Caraş-Severin.

Vânătoarea de la Balc, organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac, a debutat anul acesta pe 11 ianuarie, cu proteste ale activiştilor pentru protecţia mediului. Mai mult, deputatul Remus Cernea a chemat un echipaj de poliţie pe proprietate pentru a constata mai multe infracţiuni în desfăşurare.

La evenimentul organizat de Ion Ţiriac în 2014 au fost prezente mai multe personalităţi internaţionale, precum Wolfgang Porsche, proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux, Georges Marsan, primarul din Monte Carlo, precum şi Alfred Baumhauer, designerul brand-ului Cartier. Prima vânătoare de la Balc a avut loc în 2005, când au fost împuşscaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.

Domeniul de la Balc se întinde pe o suprafaţăde 150 de hectare din comuna bihoreană cu acelaşi nume. Terenul a fost concesionat de Ion Ţiriac în anul 2002, iar contractul cu statul român expiră în anul 2015.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE