utilaje agricole

Ministrul Oros, despre sprijinul pe care fermierii nu l-au primit inca

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Seful MADR, Adrian Oros, a declarat ca ajutorul de stat pentru motorina nu a fost platit decat pentru primul semestru in acest an, relateaza Agerpres.

Conform declaratiilor sale, valoarea sumei ce trebuie platita fermierilor se ridica la 400 de milioane de lei.

„Am inceput o evaluare la nivelul ministerului, cum era si normal. Si legea ne obliga ca, la sfarsitul fiecarui an, institutiile publice sa faca o evaluare privind capacitatea administrativa. (…) Nu am rezultatele finale pentru foarte multe, dar am gasit mici grenade lasate peste tot. In primul rand, am constatat ca ajutorul de stat pentru motorina nu a fost platit din trimestrul doi. Practic, mai avem de alocat aproape 400 de milioane de lei, necesarul de plata pentru trimestrul doi si trimestrul III. S-a platit doar trimestrul I”, a afirmat Oros.

Ministrul, despre existenta fondurilor necesare pentru plata fermierilor: „Acum nu exista”

Intrebat daca exista fonduri pentru plata sumelor restante, ministrul Agriculturii a raspuns: “Ne vom ingriji sa existe. Acum nu exista”.

In ceea ce priveste subventiile acordate producatorilor agricoli, Adrian Oros a declarat ca pana in aceasta saptamana au fost facute plati in avans catre 92% dintre fermierii care au depus declaratii la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura. Valoarea subventiilor acordate se ridica la 1,2 miliarde de euro.

„Practic, s-au platit aproape 92% din cei care au depus, au fost platiti pentru avans, urmand ca pana la 1 decembrie sa fie facute si restul de plati. Practic, au intrat in conturi 1,2 miliarde de euro, fiind platit avansul la 721.498 fermieri”, a adaugat Oros.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE