Ministrul Oros, noi masuri de sprijin pentru refacerea terenurilor afectate de seceta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anuntat ieri deschiderea unor masuri de sprijin, in valoare totala de 16,7 milioane de euro, pentru refacerea terenurilor afectate de seceta, procurarea de echipamente de dezinfectie dar si autoutilitare pentru probe si dotarea laboratoarelor.

„Continuam cu masurile de sprijin si lansam doua submasuri in aceasta perioada. Submasura 5.1 care se refera la sprijin pentru investitiile in masuri preventive destinate sa reduca dezastrele naturale ale fenomenelor climatice nefavorabile si ale evenimentelor catastrofale probabile. Aici sunt si beneficiari publici, iar plafonul este de 4,750 milioane de euro, unde acesti beneficiari pot sa isi procure instalatii de dezinfectie, autoutilitare pentru probe si dotare laboratoare si camere frigorifice. Masura are un plafon maxim de 100.000 de euro/proiect, respectiv in cazul camerelor frigorifice maximum 200.000 de euro pe proiect. Si beneficiarii privati ai acestei masuri au destinata o suma de 8,2 milioane de euro, fiecare proiect beneficiind de o suma maxima de 250.000 de euro”, a declarat Adrian Oros intr-un briefing de presa.

In ceea ce priveste submasura 5.2, dedicata investitiilor pentru refacerea terenurilor agricole afectate de dezastre naturale, suma alocata este de 3,6 milioane de euro, cu un plafon maxim de 200.000 de euro pe proiect.

„Cei care sunt in forme asociative cheltuielile eligibile sunt suta la suta, iar pentru beneficiarii publici sprijinul este 80% din total cheltuielilor eligibile”, a adaugat seful MADR.

Potrivit MADR, suma disponibila pentru selectia proiectelor va fi de 16.717.235 euro, depunerea urmand a se face la nivel national, in perioada 11 mai, ora 9:00 – 31 iulie 2020, ora 16:00.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE