Subventie usturoi 2020: judetul in care numarul fermierilor inscrisi in program a crescut de 3 ori fata de anul trecut

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit Directiei Agricole Olt, numarul fermierilor din judet care s-au inscris in programul de sustinere a productiei de usturoi a crescut de trei ori fata de anul trecut, iar numarul acestora a ajuns acum la 132.

Directorul adjunct al DAJ Olt a precizat ca si suprafata cultivata cu usturoi a crescut in acest an de peste 3 ori, ajungandu-se de la 40 de hectare la peste 125 in prezent.

„Pana acum s-au inscris in programul pentru sustinerea productiei de usturoi 132 de fermieri care au cultivat usturoi pe o suprafata de 125 de hectare. A crescut si numarul de fermieri inscrisi in program si evident si suprafata cultivata cu usturoi. Cele mai mari suprafete cu usturoi sunt in zona de sud, la Visina, Visina Noua, Babiciu, dar sunt fermieri si din alte zone, la Ghimpeteni. Usturoiul a fost plantat, a rasarit, sunt si suprafete pe care s-a plantat inca din toamna si peste o luna se poate valorifica”, a spus Anunta.

Persoanele care isi doresc sa acceseze sprijinul pentru sustinerea cultivatorilor de usturoi pot depune cererile pana la data de 15 mai, pentru a primi sprijinul de 3.000 de euro pe hectar. Pentru a beneficia de ajutor, fermierii trebuie sa cultive o suprafata minima de 3.000 de metri patrati si sa obtina o productie de 3 kilograme pe 10 metri patrati.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE