Ministrul Daea, discutii despre sectorul zootehnic

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca cercetarea in domeniul zootehniei este importanta atat pentru fermierii care opereaza in acest domeniu cat si pentru dezvoltarea intregului sector, noteaza Agerpres.

Seful MADR se afla in prezent in judetul Iasi, unde efectueaza mai multe vizite de lucru. Prima vizita a fost la Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Dancu.

„E un nucleu de cercetare foarte bun. Sunt 20 de tineri care lucreaza in cercetare intr-un domeniu foarte dinamic si extrem de important pentru viitorul agriculturii, in general, si al zootehniei, in special in genetica. In genetica lucrurile sunt extrem de importante si extrem de fine. Cercetarea trebuie sa isi caute locul si sa isi gaseasca drumul spre rezolvarea cerintelor pe care le au fermierii in acest domeniu”, a declarat ministrul Daea.

Ministrul, multumit de modul in care decurg lucrurile

Ulterior vizitei, ministrul a afirmat ca este multumit de modul in care decurg lucrurile.

“Am vazut statiunea toata, cat am putut sa vad intr-un timp foarte scurt, dar am vazut tot fluxul de productie. M-am intalnit cu cercetatorii de acolo, am vazut laboratoarele, dotarile. Sunt extrem de satisfacut de modul in care directorul de acolo lucreaza si coordoneaza activitatea acesta de cercetare in domeniu”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Despre Statiunea de Cercetare Dancu

Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Dancu Iasi fost infiintata in 1981, ea fiind in coordonarea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti”. Statiunea este specializata in cercetarea stiintifica in domeniul cresterii taurinelor, cu un portofoliu important de proiecte nationale si internationale.

Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Dancu Iasi este proprietara Registrului genealogic national pentru rasa Sura de Stepa.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE