Ministrul Agriculturii i-a transmis o scrisoare directorului FAO, Jose Graziano da Silva

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a adresat de curand o scrisoare deschisa directorului general al Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), Jose Graziano da Silva, cu privire la decretul emis de presedintele rus, Vladimir Putin, prin care au fost distruse alimente din Occident importate ilegal. Seful MADR subliniaza, in cadrul scrisorii, ca statele membre FAO trebuie sa lupte impotriva risipei alimentare si, de asemenea, sa ofere alimentele persoanelor care sunt afectate de foamete si saracie.

Redam integral scrisoarea redactata de Ministrul Agriculturii:

Domnule Jose Graziano da Silva,

Organizatia pe care o conduceti si obiectivele agreate de toate statele membre ajuta la atingerea telului de a asigura securitatea alimentara la nivel mondial.

Avand in minte obiectivul important al epocii noastre, si anume de a eradica foametea severa si saracia, doresc sa-mi exprim ingrijorarea cu privire la cele mai recente evenimente din Federatia Rusa.

Consider ca decretul emis de Presedintele Rusiei prin care sa fie distruse alimente provenite din Occident interfereaza cu angajamentele acestei tari asumate ca parte a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO). Aceste angajamente au fost asumate in cadrul conferintei FAO „Reducerea risipei de alimente”, sustinuta in Romania, in 2014, in cadrul careia am fost onorat sa particip ca presedinte.

Avand in vedere functia mea de Ministru al Agriculturii in cadrul unei tari care lupta pentru reducerea risipei alimentare. Cred că este de datoria noastra sa analizam urgent posibilitatea ca produsele alimentare care fac obiectul acestui decret sa fie distribuite persoanelor afectate de foamete si saracie din intreaga lume. Este de datoria noastra sa luptam impotriva acestei risipe alimentare.

Intalnirile dumneavoastra de succes cu membrii importanti din Federatia Rusa ma motiveaza sa va adresez aceasta scrisoare cu speranta ca prin intermediul influentei dumneavostra si a organizatiei pe care o conduceti veti putea gasi o solutie favorabila la aceasta problema.

Distrugerea alimentelor intr-o lume care se lupta cu foametea severa este inadecvata si imorala si trebuie sa ne unim eforturile pentru a opri asemenea actiuni.

Sunt disponibil pentru a contribui la rezolvarea acestei probleme.

Va rog sa acceptati, Excelenta, cea mai inalta consideratie a mea.

Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Regionale din Romania.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE