Paolo de Castro, europarlamentar: Fermierii romani merita subventii ca in Occident

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Luna aceasta, mai multi membri ai Grupului Social-Democrat si Progresist, care activeaza in Comisia pentru Agricultura a Parlamentului european, au efectuat o vizita de documentare in tara noastra, cu scopul de a afla prioritatile sectorului agricol romanesc.

Coordonatorul grupului de europarlamentari care a vizitat Romania, Paolo de Castro, a oferit un interviu publicatiei „Fabrica de Lapte”, in cadrul caruia a afirmat ca fermierii romani ar trebui sa primeasca subventii la aceeasi valoare ca cele din Occident.

„Participantii romani au subliniat faptul ca fermierii romani merita aceeasi plata pe hectar ca alti agricultori din UE. Aceasta este o solicitare legitima absoluta, iar noi, ca parlamentari social-democrati, ducem o puternica lupta pentru a obtine grade crescute de convergente externe. Din pacate, din cauza unor pozitii ferme a unor statelor membre in Uniunea Europeana, nu am putut sa ajungem la un astfel de acord ambitios”, a spus europarlamentarul Paolo de Castro, pentru publicatia „Fabrica de Lapte”.

Totodata, acesta a mentionat ca productia agricola din Romania se poate dezvolta doar daca cercetarea stiintifica, factorii economici si decidentii politici conlucreaza.

„Fermierii romani, impreuna cu factorii lor de decizie, trebuie sa continue pe calea lor de inovare a prezentului. Acest lucru trebuie sa fie facut prin promovarea importanta nevoii urgente de conexiuni si interactiunile dintre cercetarea stiintifica, activitatea politica si activitatea economica. Este singura cale pentru a ajunge la o crestere durabila a capacitatilor nationale de productie”, a mai spus Paolo de Castro, pentru sursa citata.

StiriAgricole.ro a prezentat intr-un articol anterior motivul pentru care subventia pe suprafata acordata fermierilor romani a fost anul trecut de doar 157 de euro/ha, in conditiile in care media UE pentru aceste plati este de 270 de euro/ha.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE