Rusia extinde embargoul pentru inca patru noi state

Facebook
Twitter

Federatia Rusa nu va mai importa alimente din Albania, Muntenegru, Islanda si Lichtenstein, a anuntat de curand premierul rus, Dmitri Medvedev. Potrivit acestuia, inclusiv Ucraina ar putea fi inclusa pe lista statelor interzice in 2016, informeaza AFP.

Medvedev a anuntat ca in cazul in care conducerea de la Kiev va implementa schimbarile economice solicitate de Uniunea Europeana, atunci Rusia isi rezerva dreptul de a nu mai importa alimente din Ucraina.

In momentul de fata, pe lista neagra a Rusiei privind importul de alimente se afla Statele Unite, Canada, Australia si Uniunea Europeana.

De curand, presedintele Rusiei a semnat un decret cu privire la prelungirea cu inca un an, incepand din 6 august, a interdictiei unor importuri alimentare din tarile membre ale Uniunii Europene, ca represalii la adoptarea unor sanctiuni impotriva Rusiei din cauza conflictului din Ucraina.

Pentru a sprijini legumicultorii din Romania, afectati de embargoul rusesc, Comisia Europeana a aprobat saptamana aceasta retrageri de fructe si legume de pe piata in limita a 3.000 de tone, a anuntat, pe 13 august, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Produsele vizate, in conformitate cu Regulamentul UE, sunt: tomatele, morcovii, ardeii, varza alba, conopida, castravetii, ciupercile, merele, perele, fructele rosii, strugurii de masa, kiwi, lamaile, piersicile si nectarinele.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE