Ministrul Agriculturii: Multi consultanti au inselat beneficiarii de proiecte europene. Vrem sa facem o lista neagra cu aceste firme

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii intentioneaza sa realizeze o lista neagra cu firmele de consultanta care au inselat beneficiarii de proiecte europene, in contextul in care multi fermieri s-au plans de asemenea probleme, a anuntat recent, Daniel Constantin, seful MADR.

„Au fost nereguli pe zona de consultanti. Multi au pacalit beneficiarii. Eu am propus la nivelul Guvernului, la nivelul Parlamentului, sa avem un fel de acreditare a consultantilor. Nu stiu daca se va ajunge mai devreme sau mai tarziu la acest aspect, dar consider ca ar fi ceva normal. Exista insa o lista de consultanti pe site-ul AFIR care au avut proiecte de succes. Noi nu putem sa recomandam companii. Pe de alta parte, au existat probleme la companiile care au prestat servicii, fie de constructii sau alte servicii. De aceea, pentru ca am avut foarte multe probleme de acest gen, o sa cream acea lista neagra. Automat, dumneavoastra cand vreti sa lucrati cu cineva, va uitati pe lista respectiva”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, in cadrul unei intalniri cu fermierii clujeni.

De asemenea, seful MADR a precizat ca institutia pe care o conduce nu are posibilitatea de a recomanda firme de consultanta, deoarece aceasta practica ar fi impotriva regulilor pietei libere.

„Pe de alta parte, suntem intr-o economie de piata functionala. Relatiile contractuale dintre doi agenti economici tin de acei agenti economici. Daca dumneavoastra aveti alte propuneri in afara de acea lista neagra, noi va stam la dispozitie. Noi nu putem să recomandăm firme, functionează regulile economiei de piata. Dar, vrem sa cream insa o lista neagra cu cei care au pacalit oamenii”, a mai spus Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, participa la Caravana PNDR 2020 in judetul Cluj, in zilele de 23 si 24 iulie 2015.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE