Ministrul Agriculturii, despre solutiile pentru echilibrarea pretului la ingrasaminte

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Piata de ingrasaminte a fost puternic afectata de cresterea pretului la gaze, iar in prezent se cauta solutii pentru echilibrarea situatiei, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

“Daca in acest an, peste doua treimi din necesarul de ingrasaminte a fost asigurat, pentru anul agricol viitor trebuie sa luam toate masurile pentru a nu ne confrunta cu o lipsa de ingrasaminte pe piata din Romania.

Ne dorim o colaborare cu producatorii de fertilizanti din Iordania pentru a asigura fermierilor romani acces la ingrasaminte la preturi cat mai accesibile”, a mentionat Adrian Chesnoiu.

Citeste si: Agricultura de precizie sau cum cresteti productivitatea prin integrarea tehnologiei – 4 beneficii

In continuarea vizitei oficiale pe care o efectueaza in Iordania, ministrul Adrian Chesnoiu a avut joi o intrevedere bilaterala cu ministrul Industriei, Comertului si Aprovizionarii, Yousef Mahmoud Al Shamali.

Discutiile au vizat impulsionarea schimburilor comerciale, ministerul iordanian al Industriei, Comertului si Aprovizionarii organizand periodic licitatii pentru importuri de grau si orz, in functie de cererea de pe piata interna, intrucat calitatea graului romanesc este foarte apreciata si respecta standardele solicitate de autoritatile iordaniene.

“Situatia internationala impune imbunatatirea dialogului direct intre tarile cu puternice relatii comerciale, asa cum sunt cele dintre Romania si Iordania.

Noile provocari creeaza si noi oportunitati, iar Romania poate deveni un bun furnizor de ulei de floarea soarelui si de faina de grau pentru poporul iordanian.

Cresterea capacitatilor de procesare a semintelor de floarea soarelui in Romania poate suplini cantitatile de ulei furnizat in trecut de Ucraina catre Iordania.

Avem un parteneriat stabil ce poate fi dezvoltat in viitor prin cooperarea directa dintre producatorii nostri agricoli”, a precizat Adrian Chesnoiu.

De asemenea, ministrul Agriculturii a vizitat doua fabrici de ingrasaminte care folosesc tehnologii inovatoare, unde a purtat discutii cu reprezentantii conducerilor companiilor, principala tema fiind schimbul comercial ce se poate realiza intre cele doua state, Romania si Iordania.

La finalul vizitei sale in Iordania, Adrian Chesnoiu va avea o intalnire cu importatori iordanieni de animale dar si alti oameni de afaceri interesati sa investeasca in Romania.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE