Ministrul Agriculturii, intalnire cu fondatorul miscarii “Salveaza Solul”

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, s-a intalnit cu ambasadorul Indiei, Rahul Shrivastava, si cu Jaggi Vasudev, fondator al miscarii “Salveaza Solul”. Discutiile au avut rolul de a stabili un cadru comun, pentru implementarea de solutii de introducere a energiei solare pe scara larga, a anuntat seful MADR pe pagina sa de Facebook.

Discutiile au vizat initiativa Indiei si a Frantei de a lansa un acord de cooperare privind „Alianta solara internationala”, proiect ce incurajeaza utilizarea energiei solare pe scara larga, in contextul tranzitiei eficiente catre o economie globala, ecologica si nepoluanta.

Citeste si: Obtinerea unei agriculturi ecologice depinde de produsele pe care le folosesti pentru fertilizare si tratare

Ministrul Chesnoiu a subliniat ca „Romania se implica activ in efortul global de protejare a resurselor naturale, domeniu care trebuie sa preocupe in egala masura toate statele lumii. Insa trebuie sa avem masura si echilibru atat in utilizarea resurselor, cat si in stabilirea tintelor de protejare a mediului. E nevoie ca masurile de protejare a resurselor naturale sa tina cont de specificul fiecarui stat in parte, altfel exista riscul sa ne setam ambitii greu de aplicat, care pot avea efecte negative asupra securitatii alimentare globale”.

Potrivit MADR, alte teme de discutie au vizat cresterea schimburilor comerciale dintre Romania si India, intensificarea prezentei produselor romanesti pe piata indiana si incurajarea investitiilor in Romania.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE