Ministrul Agriculturii, despre auditul Comisiei Europene privind pesta porcina: rezultatul va fi obiectiv

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit despre stadiul subventiilor APIA, explicand ca acordarea acestora a inceput cu data de 16 octombrie, fiind programate sa ajunga la 866.000 de fermieri, scrie Mediafax.

Intrebat, ministrul Agriculturii a declarat, intr-o emisiune la TVR1, ca rezultatul auditului „va arata obiectiv”.

„Vom vedea la sfarsit, pentru ca am vazut o serie intreaga de afirmatii, o serie intreaga de interpretari. Va scoate la iveala ce am facut, astfel incat sa duca la Comisia Europeana fotografia realitatii din Romania. Apoi, sigur, intr-o abordare sinergica, pentru ca sunt multe tari care cauta solutii la acest virus, sa ne folosim de experienta ficaruia, astfel incat sa compunem planul general pentru a eradica aceasta nenorocita boala care, iata, din nefericire, ocupa un spatiu european”, a mai spus Petre Daea.

Daea: auditul european privind pesta porcina reprezinta un control de rutina

In ceea ce priveste auditul intreprins de CE privind gestionarea crizei pestei porcine de catre autoritati, ministrul se declara optimist, spunand ca rezultatele acestei verificari vor arata bine.

„N-am stat cu mainile incrucisate, am actionat zi si noapte si actionam in continuare cu posibilitatile pe care le are astazi tara si lumea, din punct de vedere tehnic si organizatoric. (…)„Este o procedura normala, sunt controale de rutina. (…) Vor fi facute publice aceste concluzii, dar spuneam ca este un control de rutina, sa nu va asteptati ca vine in urma acestui control stiu eu ce (n.r. – rezultat). Este o masura tehnica, vad despre ce este vorba, iau situatia concreta din Romania. Si pentru dumnealor si pentru noi cei de aici sunt multe semne de intrebare”, a adaugat Petre Daea.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE