Ministrul Agriculturii, despre cazul Lactate Bradet: Am procedat absolut normal si conform legislatiei UE si nationale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a facut din nou o serie de precizari cu privire la cazul celor 25 de kg de branza de vaci contaminată cu E. coli.

Seful MADR a scris intr-o noua postare pe Facebook ca “a procedat absolut corect și conform cu legislația UE și națională”.

“Astfel, procedura de rechemare/retragere adoptata și în Ghidul ANSVSA prevede: În cazul unei neconformități a produsului alimentar care pune în pericol major sănătatea populației (de exemplu rezultate nesatisfăcătoare la testele pe baza criteriilor de siguranța definite de Regulamentul 2073/2005 cu modificările ulterioare) și când alte măsuri nu sunt suficiente pentru realizarea unui nivel ridicat de protecție a sănătății, SE INIȚIAZĂ PROCEDURA DE RECHEMARE A ACESTUIA DE LA CONSUMATOR”, se noteaza in mesajul ministrului Agriculturii.

De asemenea, acesta a mai spus ca “pe lângă informarea celorlalți operatori din lanțul alimentar operatorul economic informează, în mod eficient și precis, consumatorii în legătură cu motivul acestei acțiuni”.

“CA URMARE, ERA DE DATORIA AUTORITĂȚILOR SĂ COMUNICE NUMELE OPERATORULUI PENTRU A PREÎNTÂMPINA ALTE POTENȚIALE CAZURI DE ÎMBOLNĂVIRI. Această practică se aplică spre exemplu și la autoturisme, deci cu atât mai riguros trebuie respectată la alimente”, a mai notat Achim Irimescu.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a explicat miercuri de ce a decis sa faca public numele producatorului din Arges, Lactate Bradet, dupa ce analizele preliminare ale ANSVSA au indicat prezenta bacteriei E.coli in produsele lactate ale firmei.

Patronul fabricii de Lactate Bradet, Marius Badea, a acceptat sa faca pentru StiriAgricole.ro, o serie de declaratii cu privire la analizele preliminare ale ANSVSA care au indicat prezenta bacteriei E.coli in produsele lactate ale firmei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE