Masura disperata a firmelor de morarit din Marea Britanie, din cauza lipsei graului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In conditiile in care recolta de grau obtinuta de Marea Britanie in 2020 a fost cu mult sub asteptari, mai multe firme de morarit din Regat au inceput sa achizitioneze cantitati foarte mari de grau din Germania.

Conform specialistilor, recoltele de grau ale Marii Britanii ar putea scadea cu 35% sau 10,5 milioane de tone, in conditiile suprafetelor insamantate tot mai mici dar si a ploilor inregistrate in ultima perioada.

„Firmele de morarit din Marea Britanie au facut achizitii mari de grau german de calitate ridicata in ultimele saptamani. Cred ca o cantitate cuprinsa intre 200.000 si 300.000 de tone din noua recolta din Germania urmeaza a fi livrata in Marea Britani pana la finele acestui an”, a declarat un trader german.

Suprafata cultivata cu grau din Marea Britanie, cel mai redus nivel de dupa 1970

Ministerul britanic al Agriculturii a apreciat ca suprafata insamantata cu grau in Anglia s-a diminuat in acest sezon cu 24%, atingand cel mai redus nivel de dupa 1970, in principal din cauza vremii ploioase din toamna anului trecut.

Expertii considera ca un alt factor care a dus la inmultirea achizitiilor este legat de incertitudinea care exista cu privire la ce se va intampla dupa ce Marea Britanie va iesi din Uniunea Europeana, in conditiile in care acordul de tranzitie expira la 31 decembrie 2020. Pana acum nu au fost conveniti termenii relatiilor comerciale dintre Marea Britanie si principalii sai parteneri comerciali, printre care se numara si Germania, dupa 31 decembrie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE