Extern: ferme, inchise de stat, din cauza pandemiei de COVID 19. Toate animalele, eutanasiate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Dupa izbucnirea mai multor focare de coronavirus la fermele de blanuri, Olanda a decis sa aplice o interdictie deja aflata in vigoare, in ceea ce priveste fermele de nurci si sa le inchida, relateaza agentia DPA.

Astfel, toate fermele care sunt specializate in exploatarea blanurilor vor fi inchise pana la data de 1 martie 2021, din cauza multiplelor cazuri de infectare a animalelor dar si a oamenilor, a anuntat guvernul olandez.

Toate animalele au fost eutanasiate,  intrucat specialistii se tem ca aceste exploatatii ar putea reprezenta focare de infectie si un pericol pentru oameni, in conditiile in care exista foarte multe cazuri de transmitere a virusului de la nurca la oameni.

In Olanda activeaza circa o suta cincizeci de ferme de blanuri, majoritatea in provincia Brabantul de Nord si in sud-estul tarii.

Crescatorii urmeaza sa beneficieze de compensatii de aproximativ 180 de milioane de euro (213 milioane de dolari) in total.

Interzicerea crescatoriilor de nurci a fost adoptata anterior de o instanta, insa initial aceasta urma sa intre in vigoare abia in 2024.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE