Romania, printre tarile cu cele mai mari vanzari de pesticide din UE

Facebook
Twitter

In anul 2018 Romania s-a situat pe locul al saselea printre tarile cu cele mai mari vanzari de pesticide, dupa Franta, Spania, Italia, Germania si Polonia, se arata intr-o analiza Eurostat.

In perioada 2011-2018, vanzarile de pesticide in UE au ramas stabile la 360 milioane de kilograme pe an.

De asemenea, Franta, Spania, Italia si Germania sunt responsabile pentru doua treimi din vanzarile anuale de pesticide din UE, pe primul loc situandu-se Franta, cu peste 80 de milioane de kilograme cumparate in 2018. In ceea ce priveste tara noastra, vanzarile s-au situat la aproximativ 11 milioane de kilograme.

Fungicidele si bactericidele, cele mai cumparate pesticide

In ceea ce priveste categoriile de produse comercializate, pe primul loc se regasesc fungicidele si bactericidele, in procent de 45%, urmate de erbicide, cu 32% si insecticide si acaricide, in procent de 11%.

In 2018 comparativ cu 2011, cele mai mari creşteri ale vanzarilor de pesticide a fost inregistrate in Cipru (94%), Austria (53%), Franţa (39%) şi Slovacia (38%). Pe de alta parte, cele mai mari scaderi ale vanzarilor de pesticide au fost inregistrate in Portugalia (minus 43%), Irlanda ( minus 28%) şi Cehia (minus 27%). Alte state care au inregistrat scaderi ale vanzarilor de pesticide sunt Italia, Olanda, Belgia şi Romania, arata datele Eurostat.

Franţa, Spania, Italia şi Germania sunt principalii producatori agricoli din UE, reprezentand impreuna 51% din suprafaţa totala utilizata in agricultura in UE şi 49% din terenul arabil din UE.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE