septembrie 30, 2022

MADR si AFIR se pregatesc sa umple conturile Siveco si Teamnet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Noul secretar de stat in MADR, Sorin Radu, a declarat in cadrul unei conferinte ca in perioada urmatoare se vor face achizitii pentru platforma online a AFIR. Mai mult decat atat, oficialul din Minister a precizat ca tot calendarul de lansare a sesiunilor PNDR de anul viitor va depinde de eficienta contractorilor.

Cele doua companii care au lucrat la platforma AFIR implementata in prezent sunt SIVECO si Teamnet. Anul acesta, la publicarea Ghidurilor solicitantului, precum si la deschiderea sesiunilor platforma s-a blocat.

Mai mult decat atat, sistemul informatic al APIA, dezvoltat tot de SIVECO si Teamnet, a functionat cu numeroase dificultati in ultima perioada, dand astfel peste cap plata avansului pentru suprafata.

Ministrul Achim Irimescu a anuntat saptamana trecuta ca din cauza functionarii greoaie a acestui soft va schimba sau sanctiona conducerea APIA.

Anul trecut, SIVECO si Teamnet au castigat licitatia pentru implementarea sistemului informatic al APIA, pentru suma de 35,4 milioane de euro, pe o perioada de trei ani.

Stire in curs de actualizare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE