Achim Irimescu intentioneaza sa-l inlocuiasca din functie pe Mihai Herciu

Facebook
Twitter

Achim Irimescu, noul ministru al Agriculturii, a anuntat ca intentioneaza sa-l inlocuiasca din functie pe directorul general al Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (AM-PNDR), Mihai Herciu, informeaza Agerpres.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Mihai Herciu are o experienta de peste 15 ani in gestionarea fondurilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala, atat in cadrul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), cat si a DGDR-AM PNDR. Din 2012, coordoneaza implementarea si programarea fondurilor europene destinate dezvoltarii rurale pentru perioada 2007 – 2013 si 2014 – 2020.

Gradul de absorbtie al fondurilor europene disponibile prin vechiul PNDR a avansat la peste 90%, iar diferenta este reprezentata de contracte reziliate ca urmare a lipsei de cofinantare.

Pe de alta parte, noul sef al MADR, a precizat ca s-ar putea realiza schimbari si la Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit (AM-POP), acolo unde Ciceronis Cumpanasoiu, actualul director, „mai are un ragaz pana la finele anului pentru a ajunge la o absorbtie de 75% pe POP”, in caz contrar fiindu-i ceruta demisia. In prezent, gradul de absorbtie pe Programul de Pescuit (POP) este de circa 50%.

Achim Irimescu a semnat de curand ordinele de numire pentru noii directori generali ai AFIR si APIA. Astfel, Florin Marius Faur a devenit de astazi directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, iar Andrei Szakal este seful Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), potrivit sursei citate.

Conform legislatiei, posturile din cadrul AM PNDR si AM POP se ocupa prin concurs, fiind vorba de posturi de functionari publici.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE