Noii directori generali ai APIA si AFIR isi incep de astazi mandatul. Ordinele de numire, semnate de ministrul Agriculturii

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a semnat de curand ordinele de numire pentru noii directori generali ai AFIR si APIA. Astfel, Florin Marius Faur a devenit de astazi directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, iar Andrei Szakal este seful Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), informeaza Agerpres.

„Pe Mihai Putinei, care era director general interimar la APIA, il retrag in directia financiara din minister de unde a si venit, iar Eugen Popescu, seful AFIR, revine pe postul lui anterior, respectiv director general adjunct la AFIR. Am semnat deja ordinele de numire pentru Florin Marius Faur la APIA si Andrei Szakal la AFIR”, a declarat Achim Irimescu, pentru sursa citata.

In privinta noului secretar de stat in MADR, propunerea ministrului Agriculturii, respectiv Sorin Radu, directorul Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Satu-Mare, trebuie semnata de premierul Dacian Ciolos si publicata in Monitorul Oficial.

Noul director general al APIA, Florin Marius Faur a mai ocupat aceasta functie in cadrul Agentiei, incepand cu februarie 2010, in timpul mandatelor lui Mihail Dumitru si Valeriu Tabara. In 2012, acesta a fost inlocuit de fostul ministru al Agriculturii Daniel Constantin cu Gheorghe Benu, in prezent anchetat de DNA. Ulterior, Florin Faur a revenit pe postul ocupat anterior, cel de director executiv la APIA Timis.

Florin Marius Faur este absolvent al Facultatii de Agricultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului — USAMV Timisoara, institutie la care a obtinut o diploma de master, precum si titlul de doctor in agronomie. Faur conduce APIA Timis din 2006 si are experienta in gestionarea fondurilor europene.

De cealalta parte, noul sef al AFIR, Andrei Szakal, a ocupat functia de presedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP) din 2009 pana in aprilie 2014.

Totusi, trebuie precizat ca schimbarile operate de Achim Irimescu vin in contextul in care gradul de absorbtie pe vechiul PNDR a urcat la 90%. De asemenea, functiile de la APIA si AFIR se ocupa, de regula, prin concurs.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE