Ministrul Agriculturii a revocat ordinul de numire in fruntea APIA a lui Florin Faur

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a decis sa revoce ordinul de numire in fruntea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura a lui Florin Marius Faur, sefia institutiei fiind asigurata in continuare, temporar, de Mihai Putintei, informeaza Agerpres.

„Am revocat ordinul de numire în fruntea APIA a lui Florin Marius Faur. Acesta ramane deocamdata la postul lui din Timis, iar Mihai Putintei ramane in fruntea APIA, cel putin in aceasta perioada”, a declarat Achim Irimescu, pentru sursa citata.

Conform unor surse, numirea lui Florin Marius Faur in fruntea APIA este contestata atat de unii angajati ai Agentiei, precum si de unii fermieri. Pe de alta parte, Gheorghe Dorel Benu, cel care a detinut anterior postul de directorul general la APIA, a fost suspendat din functie, fiind cercetat DNA pentru fapte de coruptie.

De asemenea, si situatia noului sef al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurala este incerta. Andrei Szakal, cel care ar fi trebuit de ieri sa preia noua functie de director general al AFIR, s-ar putea afla in incompatibilitatea, deoarece acesta este si presedintele unui Grup de Actiune Locala, mai precizeaza sursa citata. Momentan, acesta a fost numit in functie pe o perioada determinata.

„In ceea ce-l priveste pe Andrei Szakal, numit director general interimar la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), si in aceasta situatie vom organiza concurs in cel mai scurt timp”, a declarat Achim Irimescu.

Ieri, ministrul Agriculturii a anuntat ca ordinele de numire pentru cei doi directori generali ai agentiilor de plati aflate in subordinea Ministerului Agriculturii au fost semnate, urmand sa-l retraga pe Mihai Putintei in directia financiara din minister, iar pe Eugen Popescu, șeful AFIR, pe postul detinut anterior, respectiv cel de director general adjunct in cadrul aceleiasi instituii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE