MADR: Proiectul privind certificatele pentru producători, adoptat de Guvern

Facebook
Twitter

Proiectul de ordonanță de urgență privind introducerea certificatelor pentru producători ar putea fi aprobat în ședința de Guvern de săptămâna viitoare, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

Potrivit proiectului privind certificatele de producător, certificatele vor fi eliberate tot de primării. Însă, pentru a obține certificatele de producător, fermierii vor trebui să aducă la dosar și o hârtie de la asociația de producători din care fac parte, care să demonstreze că într-adevăr cultivă teren și doar cumpără de la unii și vând la alții.

„Prin acest act normativ, aceste certificate, care erau eliberate de primării, vor fi avizate și de asociațiile reprezentative la nivel comunal, județean și național. Astfel, ne asigurăm că cine produce pe cinci hectare vinde marfa de pe cinci hectare și nu de pe 50 sau 500 de hectare”, a declarat șeful MADR Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a adăugat că, prin aplicarea prevederilor din proiectul privind certificatele pentru producători, vor fi eliminați speculanții.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE