MADR, noutati despre programul Tomata. Sprijin suplimentar pentru fermieri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii a anuntat prelungirea perioadei de valorificare a productiei, pentru fermierii beneficiari ai programului de sprijin „Tomata”, in conditiile in care temperaturile inregistrate in ultimele luni au afectat serios culturile din intreaga tara.

In sedinta de Guvern din data de 11 iunie 2020 a fost adoptata o hotarare care modifica si completeaza HG nr. 248/2020 privind aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a produsului tomate in spatii protejate” pentru anul 2020”.

In primavara anului 2020, potrivit caracterizarii agrometeorologice emisa de ANM, au fost temperaturi deosebit de scazute pentru aceasta perioada a anului, situatie care a afectat cultura de tomate in spatii protejate.

Din cauza faptului ca numerosi fermierii inscrisi in program nu au reusit sa valorifice productia de tomate pentru a fi eligibili, s-a decis necesitatea extinderii perioadei de valorificare a tomatelor de la 15 iunie inclusiv pana la 1 iulie inclusiv.

De asemenea, se va corela termenul de valorificare cu celelalte termene prevazute de actul normativ, respectiv termenul de depunere a documentelor justificative si de intocmire de catre DAJ a situatiei centralizatoare cu sumele reprezentand ajutor de minimis.

Astfel, actul normativ aprobat astazi prevede:

  • valorificarea productiei pana la data de 1 iulie inclusiv;
  • depunerea la DAJ a documentelor justificative care atesta valorificarea productiei si copia Registrului de evidenta a tratamentelor cu produse de protectia plantelor, pana la data de 15 iulie inclusiv;
  • intocmirea de catre DAJ si transmiterea situatiei centralizatoare a sumelor reprezentand ajutor de minimis la MADR, pana la data de 31 iulie 2020.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE