MADR caută bani pentru despăgubirea fermierilor afectați de inundații

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că se caută soluții pentru despăgubirea fermierilor care au suferit pagube în urma inundațiilor din ultima perioadă.

„Trebuie să terminăm centralizarea. Avem până acum în jur de 140.000 de hectare care au fost calamitate. Terenurile pot fi declarate calamitate dacă au fost afectate în jur de 30%, dar trebuie să finalizăm centralizarea datelor și să primim constatarea ISU. În limita bugetului, vom vedea ce putem face pentru fermierii calamitați. Însă, 140.000 de hectare reprezintă circa 1% din suprafața agricolă, iar fermierii știu că peste 1% se pierde în România an de an din cauza înghețului târziu sau a altor probleme”, a declarat ministrul Daniel Constantin, în timpul unei vizite în județul Mehedinți.

Totodată, șeful de la Agricultură a precizat că fermierii care au pierdut recolta în urma producerii unor calamități nu vor mai plăti impozit în baza normei de venit.

„Este un paradox: nu poți plăti impozit pe norma de venit dacă ai pierderi”, a adăugat ministrul Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a participat, ieri, în județul Mehedinți, la demararea campaniei de recoltat la floarea-soarelui.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE