De marți, pot fi depuse cererile pentru restituirea a 4 eurocenți din acciza la carburanți

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Transportatorii rutieri pot depune de marți, 15 iulie 2014, cererile de restituire a unei părți de 4 eurocenți din acciza suplimentară la carburanți, de 7 eurocenți.

Autoritatea Rutieră Română (ARR) a fost desemnată administrator al schemei de ajutor de stat, iar Ministerul Finanțelor este ordonator principal de credite, a anunțat Ministerul Transporturilor. Astfel, ARR stabilește eligibilitatea solicitanților, transmițând Ministerului Finanțelor operatorii economici pentru restituirea diferenței de accize.

Plata ajutorului de stat se efectuează în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a hotărârii și 31 martie 2019 inclusiv.

Pentru a i se restitui cei 4 eurocenți din acciza suplimentară de 7 eurocenți pe litrul de carburanți, transportatorul trebuie să parcurgă procedura de restituire, astfel:

  1. Înregistrarea în Registrul vehiculelor al operatorilor economici eligibili pentru restituirea accizei;
  2. Solicitarea trimestrială a restituirii sumelor care provin din plata accizei.

În cursul săptămânii viitoare vor fi publicate pe site-ul Autorității Rutiere Române (www.arr.ro) formularele necesare depunerii solicitărilor de înscriere în Registrul vehiculelor a operatorilor economici eligibili pentru restituirea accizei.

Solicitările și documentele aferente vor fi depuse sau transmise la sediul agenției teritoriale ARR din județul unde operatorul economic a obținut Licența comunitară/Certificatul de transport în cont propriu. Operatorii economici străini pot depune solicitările, în limba română, la orice agenție teritorială ARR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE