Legumicultorii maramureseni si-au facut asociatie ca sa ia fonduri europene prin PNDR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mai multi cultivator de legume din Maramures s-au reunite intr-o asociatie, pentru a putea accesa mai usor fonduri europene nerambursabile.

„S-a infiintat Asociatia Legumicultorilor din Maramures, care cuprinde peste 20 de fermieri-legumicultori, posesori ai unor importante suprafete de terenuri, culturi, magazine, dar au si spatii de desfacere a legumelor in principalele piete din zona. Acesti producatori au inteles ca forma asociativa este cea mai buna formula de progres, care-i va ajuta pe membri Asociatiei nu numai sa-si urmareasca realizarea intereselor, ci si sa acceseze mult mai facil fondurile europene aflate la indemana acestui sector in prezenta perioada de referinta, 2014-2020”, a declarat deputatul ALDE Maramures, Cornelia Negrut.

Fermierii care se asociaza pot accesa fonduri europen enerambursabile prin intermediul Masurii 9 „Infiintarea grupurilor de producatori în sectorul agricol” din PNDR 2014-2020, prin care este incurajata infiintarea si functionarea administrativa a grupurilor de producatori, recunoscute in conformitate cu prevederile legislatiei nationale.

Deocamdata, nu se pot depune proiecte pe aceasta masura, insa, potrivit declaratiilor oficialilor Ministerului Agriculturii, toate masurile din PNDR 2014-2020 vor fi deschise anul acesta.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE