Crescatorii de animale vor putea primi despagubiri pentru pasuni de 100 de lei/ha

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Crescatorii de animale urmeaza sa fie despagubiti si ei pentru pierderile suferite din cauza secetei. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca anul acesta se vor acorda despagubiri pentru pajisti si pasuni in valoare de 100 de lei pe hectar.

“Asteptam acordul scris al Comisiei Europene pentru a plati sumele in avans. Despagubirile vor fi de 400 de lei pe hectar pentru cultura mare, porumb si floarea soarelui. Anul acesta vom da 300 de lei/ha, iar anul viitor vom vedea daca trebuie sa mai rambursam vreo suma. Pentru fermierii fara asigurare despagubirea este jumatate, adica 200 de lei/ha. Pentru pajisti si pasuni, sprijinul va fi undeva la 100 de lei pe hectar”, a declarat ministrul Agriculturii, in cadrul unei intalniri la sediul MADR cu crescatorii de animale.

Potrivit lui Dumitru Grigorean, presedintele Asociatiei crescatorilor de bovine pentru carne din Romania, despagubirea de 100 de lei pe hectar pentru pasuni se va acorda doar in cazul in care calamitatea este de peste 70%.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE