AFIR

Daniel Constantin: 10.000 de beneficiari pot primi cate 15.000 de euro pentru dezvoltarea fermelor de subzistenta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Circa 10.000 de fermieri ar putea sa beneficieze de fonduri europene nerambursabile in valoarede de 15.000 de euro pentru dezvoltarea fermelor de semi-subzistenta, prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, a anuntat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

„Multi dintre dumneavoastra cunoasteti sprijinul pe care l-am acordat prin vechiul PNDR pentru fermele de subzistenta, semi-subzistenta. Era un sprijin de 1.500 de euro acordat in fiecare an, pentru o perioada de 5 ani. Am inlocuit acea masura cu una mult mai atractiva astfel incat 10.000 de beneficiari vor primi o suma de 15.000 de euro, 100% nerambursabil, pe baza unui proiect la fel de simplu cum era si in masura 141. Cu suma de 15.000, acordata o singura data, cred ca se poate face o investitie mult mai rapida, astfel incat fermierul respectiv sa treaca de la o productie strict pentru consum la una pe baza careia sa comercializeze si in piata”, a declarat Daniel Constantin, in cadrul unei intalniri cu fermierii.

Fermierii pot aplica pentru fonduri europene prin intermediul „Submasurii 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”. Beneficiarii acestei masuri de finanatre poti fi fermerii care detin in proprietate sau folosinta o exploatatie agricola incadrata in categoria de ferma mica pentru o perioada de minimum 10 ani. Potrivit AFIR, dimensiunea unei ferme mici este cuprinsa intre 8.000 – 11.999 SO (valoarea productiei standard).

Sprijinul nerambursabil pentru „Submasura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” este de maxim 15.000 Euro pentru o exploatatie agricola, acesta fiind acordat in doua transe astfel: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare si 25% din cuantumul sprijinului in maximum 3 ani de la primirea deciziei de finantare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE