Legea privind bonurile valorice la motorina a fost depusa in Parlament

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Nini Sapunaru, presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, a anuntat recent ca a fost depus in Parlament proiectul de lege privind bonurilor valorice de subventionare a motorinei utilizata in agricultura.

“Vreau sa va informez ca am depus legea privind bonurile valorice la motorina. Nu consider normal ca dumneavoastra, fermierii, sa platiti motorina si sa primiti subventionarea ei nu stiu cand. Eu sunt convins ca vor fi operatori in acest domeniu care vor fi interesati de acest sistem”, a declarat Nini Sapunaru, presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, in cadrul Conferintei Nationale a Agricultorilor, organizata de LAPAR.

De asemenea, Nini Sapunaru a mai precizat ca una dintre cele mai corecte variante ar fi ca fermierii sa poata folosi bonurile valorice inclusiv la stingerea unor datorii catre autoritati.

“Ceea ce mi se pare cu adevarat corect ar fi ca fermierul, care are de exemplu niste datorii, taxe, TVA, sa le poata achita prin aceste bonuri valorice”, a mai spus presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor.

Conform OMADR nr. 2.236/2015 contravaloarea accizei este de 1,7975 de lei pentru motorina achizitionata si consumata in anul 2015. Si in acest an, contravaloarea accizei este identica.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE