Lansare apel de selecţie pentru Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”: 280.000 de euro pentru tinerii fermieri din Bihor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Asociaţia Grup de Acţiune Locală Euro-Crişana (GAL) lansarea în perioada 16 Martie 2015 – 26 Martie 2015 a celei de a șasea sesiune de cereri de proiecte pentru Măsura 112 din PNDR „Instalarea tinerilor fermieri”.

Beneficiarii eligibili sunt fermierii în vârstă de până la 40 de ani (neîmpliniţi la data depunerii Cererii de Finanţare), persoane fizice sau juridice care practică în principal activităţi agricole şi a căror exploataţie agricolă:

  • are o dimensiune economică cuprinsă între 6 şi 40 UDE;
  • este situată pe teritoriul Asociaţiei G.A.L. Euro-Crişana, care se întinde pe raza următoarelor comune din judeţul Bihor: Avram-Iancu, Batăr, Cociuba Mare, Ciumeghiu, Mădăras, Olcea, Tulca şi Tinca;
  • este înregistrată în Registrul Unic de Identificare – APIA şi Registrul Agricol.

Fondurile europene nerambursabile disponibile alocate în această sesiune se ridică la 280.000 de euro. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect este de 40.000 de euro/exploataţie, plafonul minim fiind de 12.000 de euro/exploataţie.

Data limită de primire a proiectelor este 26.03.2015, orele 15.00.

Proiectele se depun la sediul Asociaţiei G.A.L. Euro-Crişana , din comuna Tinca, sat Tinca str. Republicii nr. 36, cod postal 417595, judeţul Bihor (în incinta Căminului Cultural al com. Tinca, etaj 1).

Trebuie reținut că beneficiarul are obligația de a depune prima cerere de plată în maximum 10 zile de la data semnării contractului de finanțare, iar depunerea celei de a doua cereri de plată se va realiza cu respectarea termenului de 30.09.2015 aferent depunerii ultimei cereri de plată în cadrul PNDR 2007 – 2013 și, implicit, a îndeplinirii tuturor acțiunilor prevăzute în Planul de Afaceri, inclusiv prin demonstrarea atât a faptului că dimensiunea fermei a crescut cu minimum 4 UDE de la data aprobării deciziei individuale de acordare a acestuia cât și a faptului că, cel puţin 30% din sprijinul acordat va fi investit pentru realizarea conformităţii cu standardele comunitare, modernizarea şi dezvoltarea exploataţiei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE