Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca pana in acest moment exista 220 de aplicanti care au solicitat fonduri europene nerambursabile prin Masura 6.1 – „Instalarea tinerilor fermieri”, deschisa la 25 martie.

„Pentru Masura 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri, deschisa in martie, va pot spune ca sunt undeva la 220 de aplicanti pana acum. Cred ca lucrurile merg bine. De asemenea, o alta masura care putem spune ca a avut succes este cea cu privire la elaborarea strategiilor pentru grupurile de actiune locala, deschisa tot pe 25 martie, sumele solicitate aici fiind mai mari decat fondurile puse la dispozitie. E un lucru care ma bucura. Efortul pe care se face este unul major, deoarece noi am inceput mai tarziu cu GAL-urile, si trebuie sa se incadreze pana la finele acestui an. Ma bucur ca se preagtesc pentru perioada urmatoare, mai ales ca am marit fondurile pe noul PNDR”, a declarat Daniel Constantin, in cadrul unei conferinte de presa.

„Despre celalalte masuri, deschise saptamana trecuta, momentan nu putem vorbi. Am discutat insa cu multi oameni din teritoriu si va pot spune ca au fost foarte bine primite”, a mai precizat seful MADR.

Pe data de 8 iulie, patru masuri de finantare prin fonduri europene nerambursabile au fost deschise pentru fermierii romani. Este vorba despre:

  • Submasura 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole”
  • Submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor  agricole
  • Submasura 4.2a „Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol
  • Submasura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”

Daniel Constantin a sustinut, marti, o conferinta de presa, in care a anuntat lansarea a trei noi masuri de finantare cu fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, una dintre ele fiind dedicata investitiilor in infrastructura secundara de irigatii.

Print Friendly