Pe 3 iunie 2014, Gea Strategy&Consulting  a lansat o nouă ediție a Programului de Asistenţă în Comercializarea Inovării din România (RICAP), destinat antreprenorilor români care au dezvoltat o tehnologie inovativă, indiferent de domeniu – energie, bio-tehnologii, agricultură, IT&C.

Proiectele pot fi depuse în perioada 3 iunie – 15 iulie 2014.

RICAP (Programul de Asistență în Comercializarea Inovării din România) este un program care pune în legătură inovatorii din România cu resursele de care au nevoie în vederea comercializării, sprijinind tranziția din laborator către piețe internaționale. Cu această ocazie, vor fi organizate mai multe evenimente RICAP Innovation Info, în cadrul cărora vor fi discutate modalități de inovare și comercializare, suportul pe care îl oferă programul, procesul de aplicare. Totodată, în cadrul acestor întâlniri, participanții vor putea interacționa cu o parte dintre inovatorii și mentorii din comunitatea RICAP.

Evenimentele vor avea loc în luna iunie, la București (11 iunie), Timișoara (12 iunie), Brașov (16 iunie), precum și în alte orașe.

Aflat la a doua ediție, RICAP a susținut deja 15 inovatori, care au devenit membri ai unei vaste rețele internaționale, au parcurs un program de mentorat personalizat intens cu specialiști din România și din SUA, au abordat nevoi specifice legate de comercializare, au participat la traininguri, iar o parte din ei au beneficiat de peste 30 de introduceri strategice cu posibili parteneri din SUA.

Mai multe informații despre program și antreprenorii participanți în prima ediție regăsiți pe site-ul www.ricap.ro.

Aplicațiile pentru cea de-a doua ediție RICAP sunt deschise în perioada 3 iunie – 15 iulie 2014, programul de asistență derulându-se în perioada septembrie 2014 – februarie 2015.

RICAP este un proiect realizat de Centrul Român pentru Inovație în Dezvoltare Locală și Larta Instiute (Los Angeles, SUA), implementat cu sprijinul Gea Strategy & Consulting și finanțat de Romanian-American Foundation.