Salarii subvenționate pentru tinerii angajați în ferme

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Programul de locuri de muncă subvenţionate, prin care absolvenţii de licee şi universităţi din acest an vor putea beneficia, la angajare, de subvenţii în valoare de 900 de lei net şi, respectiv, 1.300 de lei net, va debuta în luna iulie.

Anunțul a fost făcut astăzi de Florin Jianu, ministrul delegat pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, în cadrul conferinţei care marchează finala din România a celei mai mari competiţii europene de antreprenoriat pentru elevi şi studenţi – „European Company of the Year”.

„În iulie dăm drumul Programului de locuri de muncă subvenţionate, pentru absolvenţii anului 2014. Din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), se va aloca o subvenţie lunară, pentru o perioadă de minimum şase luni şi maximum 12 luni, în valoare netă de 900 de lei pentru cei care termină liceul şi 1.300 de lei pentru cei care termină facultatea. În general, dorim să creăm programe simple, implementabile, pentru a le da posibilitatea firmelor deja înfiinţate, dar şi tinerilor antreprenori, să creeze noi locuri de muncă în România”, a explicat Florin Jianu, citat de Agerpres.

În cadrul finalei competiţiei ‘European Company of the Year’, 28 de echipe de elevi şi studenţi din toată ţara expun, la Bucureşti, produsele şi serviciile la care au lucrat în cadrul programul de antreprenoriat derulat în şcoală. Cele mai bune echipe vor reprezenta România la finala europeană de la Tallinn (secţiunea elevi), respectiv de la Amsterdam (secţiunea studenţi).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE