Ferma de familie acoperă 70% din producția alimentară mondială

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agricultura familială acoperă 70% din producția alimentară mondială și gestionează resurse naturale considerabile.

Ferma de familie s-a aflat în centrul discuțiilor care au avut loc la Seminarul Internațional „Agricultura familială, o agricultură a viitorului ”, care a avut loc la Paris, în perioada 25-26 februarie 2014. Evenimentul a reunit participanți din peste 60 de state, precum și reprezentanți ai organismelor internaționale (FAO, UNCTAD, OECD, Comisia Europeană, Crucea Roșie, CIRAD, organizații și fundații ale producătorilor etc).

România a fost reprezentată la Seminarul Internațional „Agricultura familială, o agricultură a viitorului ” de secretarul de stat Daniel Botănoiu a participat, la Paris, la Seminarul Internațional “Agricultura familială, o agricultură a viitorului ”.

Dezbaterile s-au axat pe identificarea modalităților și politicilor publice prin care agricultura familială poate fi sprijinită pentru a deveni motorul principal al dezvoltării și al luptei împotriva sărăciei, ținând cont de faptul că sectorul agricol reprezintă cel mai mare angajator la nivel mondial, iar agricultura familială acoperă 70% din producția alimentară mondială și gestionează resurse naturale considerabile.

Succesul fermelor de familie depinde și de modul în care antreprenorii vor reuși să folosească noile tehnologii, pentru a devein mai competitive, s-a mai spus în cadrul forumului. Dealtfel, fermierii francezi au pus la punct un sistem inovator, prin care vor să aducă la un loc lanțurile de furnizori de legume din Franța. Tot în Hexagon, fermierii învață să folosească drone pentru a controla fertilizarea culturilor. În aceste condiții, mulți dintre cei care au ajuns zilele acestea la Paris au concluzionat că, în ciuda crizei financiare, agricultura este un sector care oferă numeroase oportunități, mai ales pentru tineri.

Anul 2014 este anul fermei de familie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE