INDAGRA 2014 va găzdui Forumul 16+1, organizat în premieră în afara Chinei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

România este prima țară, în afară de China, care va găzdui lucrările Forumului 16+1, în cadrul celui mai mare târg cu profil agricol, INDAGRA 2014.

Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la „Ziua Porumbului”, acțiune care a avut loc pe terenurile lui Nicolae Sitaru, din județul Ialomița. Potrivit șefului MADR, în cursă s-ar fi înscris și Bulgaria, însă, în urma demersurile întreprinse de autoritățile de la București, guvernul de la Beijing a decis ca Forumul 16+1 să aibă loc la INDAGRA 2014.

La târgul internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei, care va avea loc în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, va fi realizat un bilanț agricol autohton. În cadrul INDAGRA 2014, GEA Farm Technologies va prezenta CowScout, un program de detectare a căldurilor, care poate reduce timpul de lucru la fermă, contribuind la creșterea ratei de sarcini și restrângând astfel numărul tratamentelor cu hormoni. Prin intermediul noului sistem CowScout de la GEA Farm Technologies, producătorii de lactate pot supraveghea activitatea cirezii de la distanță și pot primi informații în timp real legate de reproducția animalelor, prin tehnologia cloud.

Prin conectarea la internet de la calculator, laptop, tabletă sau smartphone, CowScout oferă producătorilor de lactate acces la cele mai recente date de reproducție. Senzorii monitorizează în mod automat mișcările individuale ale animalelor și trimit activitatea măsurată la fiecare 5 până la 15 minute, prin antene și receptoare la unitatea de procesare de la CowScout. Transmisia are loc prin intermediul unei frecvențe ultra-înalte.

Când unitatea de procesare este conectată la internet, fermierul poate accesa datele din orice locație, prin intermediul unui portal web. Funcțiile de alarmă convenabile oferă siguranța faptului că niciun raport de activitate nu este trecut cu vederea. Astfel, managementului cirezii și optimizarea timpului de lucru la fermă sunt garantate. De asemenea, afișajul grafic în cadrul portalului web este versatil și auto-explicativ.

Programul CowScout, care va fi prezentat la INDAGRA 2014, poate fi aplicat indiferent de dimensiunea fermei sau de tipul sălii de muls şi nu există interferenţe cu sistemele de identificare ISO deja existente.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE