Topul județelor cu focare de boala limbii albastre

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Boala limbii albastre se răspândește cu repeziciune, în prezent fiind afectate 198 de animale din 44 de localități, potrivit ANSVSA.

În data de data de 22 august 2014, a fost diagnosticat primul caz de „Boala limbii albastre”(Bluetongue) în România, în judeţul Buzău. La 1 septembrie, în județ erau confirmate focare în 18 localități, fiind afectate 82 de animale și cinci decese.

În județul Prahova au fost confirmate 11 focare, cu 60 de animale bolnave și cel mai mare număr de decese, respectiv 13. În Gorj au fost deja confirmate 30 de cazuri în 9 localități și s-a înregistrat și un deces. Alte două decese, din cinci animale bolnave, au fost consemnate în județul Vrancea, unde a fost confirmat un singur focar.

Alte două focare există în Argeș, unde 9 animale sunt bolnave, iar în Vâlcea sunt alte 3 focare, cu 12 animale bolnave. În niciunul din aceste județe nu a murit vreun animal ca urmare a răspândirii „Bolii limbii albastre”.

În prezent, în cele șase județe există peste 1,6 milioane de animale care sunt receptive la „Boala limbii albastre”. Mai mult decât atât, există suspiciuni cu privire la noi focare în județul Bacău, în Dărmănești, Căiuți și Măgirești.

Ca urmare a răspândirii focarelor de „Boala limbii albastre”, Iordania a interzis importurile de ovine și bovine din România, țara noastră fiind al doilea mare furnizor pentru statul arab.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE