AgriPlanta Vest 2014, totul de la sămânță la recoltă

Facebook
Twitter

Între 4-7 septembrie 2014, la Carani, în județul Timiș, va avea loc AgriPlanta Vest, eveniment care se va derula sub sloganul „Totul de la sămânță la recoltă”.

AgriPlanta Vest va fi structurată pe 3 zone. Zona de expunere în aer liber va reuni producători, importatori și distribuitori de inputuri pentru agricultură. Zona de loturi demonstrative din incinta AgriPlanta Vest 2014 este cultivată cu porumb și floarea soarelui și va reflecta soluțiile de genetică, nutriție și protecția plantelor, oferite de firmele expozante. În zona de demonstrații comentate cu mașini agricole vizitatorii vor avea ocazia, zilnic, să vadă utilaje în mișcare:

  • lucrările solului și semănat – tehnologii convenționale, minim de lucrări, semănat direct
  • testarea mașinilor de erbicidat în condiții de câmp
  • agricultură inteligentă (tractoare inteligente, sisteme de conducere prin satelit, roboți pentru agricultură)

Totodată, organizatorii AgriPlanta Vest 2014 vă invită să participați la activitățile pentru familie și copii, la testarea abilităților în manevrarea tractorului în zona „Tractor și Tractorist”, la programul „AgriTraining”. Vizitatorii vor putea câștiga o instruire în exploatarea mașinilor agricole.

De asemenea, va fi organizat, în cadrul AgriPlanta Vest 2014, concursul „Dovleacul uriaș”, dedicate cultivatorilor de profil. Astfel, cei care au semănat dovleci trebuie să aleagă cel mi mare exemplar și să-l aducă la AgriPlanta Vest 2014. Premiul cel mare pus în joc este de 3.000 lei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE