IGSU: sute de gospodarii si gradini au fost inundate. Ploile ar putea continua

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Furtunile inregistrate in ultimele 24 de ore au creat probleme in localitati din 25 de judete iar ploile torentiale au inundat sute de curti, gradini, locuinte si anexe gospodaresti, noteaza Mediafax.

Conform IGSU, noaptea trecuta au fost emise peste 90 de atentionari cod galben si portocaliu de fenomene meteo periculoase. Avertizarile vizau averse, grindina, intensificari ale vantului si descarcari electrice.

In urma manifestarii fenomenelor meteorologice periculoase au fost inregistrate efecte de vreme rea in 66 localitati din 25 judete: AG, AR, BC, BH, BV, BZ, CL, CS, DB, GJ, GR, HD, HR, IL, IF, MH, NT, OT, PH, SB, SV, TR, VL, VN, VS) si in municipiul Bucuresti.

Salvatorii militari au actionat pentru evacuarea apei din 332 curti/gradini, 33 locuinte, 38 beciuri si 9 anexe gospodaresti. De asemenea, 50 copaci au fost doborati, iar 2 acoperisuri au fost avariate din cauza vantului puternic.

Mai multe gospodarii si gradini au fost inundate

In judetul Hunedoara, in urma unei ploi torentiale de scurta durata au fost inundate trei localitati din comuna Vata de Jos. Apa a intrat in mai multe gospodarii si anexe din localitatile Pravaleni, Ciungani si Basarabasa si a afectat un drum comunal.

Pe durata serii trecute si a noptii, pompierii militari hunedoreni au derulat operatiuni de evacuare a apei si de inlaturare a aluviunilor aduse de viitura din peste 100 de gospodarii ale cetatenilor.

Ploile vor continua si in urmatoarele zile

Avand in vedere ca si in urmatoarea perioada de timp sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase, oamenii sunt sfatuiti ca pe timpul cresterii debitelor de apa sa nu se apropie de malurile raurilor si sa nu traverseze viiturile rapide. Autoprotectia pe timpul inundatiilor se realizeaza in zone inalte, unde apa nu poate ajunge.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE