Germania nu va mai fi cel mai mare producator de carne de porc din UE. Ce tara va ajunge in fruntea clasamentului?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Germania, tara care a fost pentru o perioada indelungata lider in clasamentul celor mai mari producatori de carne de porc din UE, este pe care sa-si piarda pozitia, in favoarea Spaniei, care a devenit un exportator important de carne pentru China.

Prin urmare, peste 20.000 de locuitori din cele 5 localitati rurale dispun in prezent de noile facilitati, care respecta recomandarile noului Cod de Bune Practici Agricole, se precizeaza in comunicat.

In contextul existentei unui numar mare de ferme mici si de gospodarii de subzistenta in care sunt crescute animale, platformele comunale pentru colectarea si gestionarea gunoiului de grajd sunt solutia optima pentru asigurarea unei administrari corecte a gunoiului de grajd.

Potrivit Ministerului Mediului, instalatiile sunt construite in conformitate cu standardele in vigoare, garantand faptul ca nitratii din gunoiul de grajd nu polueaza apele subterane. In plus, exploatarea lor se face cu mijloace mecanizate, ceea ce conduce la obtinerea unui ingrasamant organic de calitate, conform comunicatului.

Impreuna cu gunoiul de grajd se pot colecta si resturi menajere sau vegetale, care pot fi supuse aceluiasi regim de fermentare.

In acest fel, utilizarea platformelor comunale pentru colectarea si gestionarea gunoiului de grajd rezolva si problema resturilor menajere din gospodarii, iar colectarea deseurilor reciclabile este usurata substantial, se mentioneaza in comunicat.

Nu in ultimul rand, platformele sunt amplasate in afara zonelor locuite, reducand substantial disconfortul produs de stocarea balegarului in gospodarii.

De asemenea, primariile pot asigura mai usor si mai eficient infiintarea unor perdele de vegetatie in jurul platformelor.

Asigurarea conditiilor corespunzatoare de igiena in localitate si evitarea poluarii apelor, subterane sau de suprafata, in urma unei eventuale gestionari necorespunzatoare a gunoiului de grajd de catre localnici, sunt printre responsabilitatile administratiilor locale, atrage atentia Ministerul Mediului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE