George Turtoi: Pilonul 1 de Plati directe si PNDR au aceleasi obiective. Nu mai irosim banii europeni

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pentru prima data, platile directe si fondurile europene din Programul National de Dezvolatre Rurala 2014-2020 au fost concepute in asa maniera incat sa aiba aceleasi obiective, a anuntat recent George Turtoi, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

„Pilonul 1 din Programul National de Dezvoltare Rurala a activat 24 de scheme de plati cuplate. Criteriile din platile cuplate sunt similare cu conditiile de accesare a fondurilor europene din PNDR. Mai exact, este vorba despre samanta certificata, materialul genetic autohton care se regasesc si in PNDR, acolo avem plajele de numar de hectare sau de capete, identice cu cele din PNDR. Dorim sa urmam aceeasi cale de dezvoltare si nu mai vrem sa aruncam haotic fondurile europene, in toate partile, fara sa tindem spre acelasi tel”, a declarat, la TVR, George Turtoi, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

Sprijinul cuplat este o plata directa care se acorda fermierilor pentru unele sectoare, culturi si specii de animale afectate de anumite dificultati si care sunt considerate importante pentru Romania, din motive economice, sociale si de mediu.

Pe de alta parte, tara noastra are alocata prin PNDR 2014 – 2020 o suma totala de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro reprezinta fondurile europene atribuite tarii noastre, iar 1,347 miliarde de euro reprezinta contributia nationala.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE