George Turtoi: Intentionam sa avem din 2016 o singura cerere de finantare pentru un pachet masuri

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii intentioneaza ca, incepand de anul viitor, sa lanseze pachete de accesare a fondurilor europene nerambursabile pentru anumite categorii de beneficiari, a anuntat recent secretarul de stat in MADR, George Turtoi.

„Vor fi elaborate si modele standard de achizitii si intentionam, pe viitor, sa lansam pachete de accesare pentru anumite categorii de beneficiari. Spre exemplu, daca un beneficiar doreste sa acceseze masura pentru tineri fermieri, dar si pe cea de investitii, sa poata depune o singura cerere de finantare”, a explicat secretarul de stat George Turtoi, in cadrul conferinţei „Dezvoltarea satului romanesc continua”.

Oficialul MADR a precizat totodata ca o asemenea schimbare va necesita o abordare noua a fluxului de lucru.

De asemenea, George Turtoi a afirmat ca in viitor Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) ar putea obtine singura toate avizele necesare, pentru a-i scuti de birocratie pe fermieri.

Secretarul de stat, George Turtoi, a participat, alaturi de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la conferinta „Dezvoltarea satului romanesc continua”, in cadrul careia au fost anuntate noi masuri de finantare din PNDR 2004-2020.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE