Franta ar putea importa grau din Romania

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Din cauza recoltei slabe, Franta s-ar putea vedea nevoita sa importe grau din tarile est-europene, inclusiv din Romania, pentru a-si satisface necesitatile de consum intern si cererile de export, informeaza publicatia Bloomberg.

Pana in prezent, o companie din Franta a inceput sa negocieze importul de grau din Romania, in contextul in care ploile puternice din mai si iunie au afectat recolta din Hexagon.

Potrivit specialistilor, Franta se confrunta cu cea mai slaba recolta de grau din 2003. Contractele futures pentru decembrie au crescut cu peste 7% si maresc atractivitatea importurilor din tari precum Ucraina si Romania.

Pe de alta parte, productia de grau din regiunea Marii Negre se anunta a fi una record. Rusia va recolta in acest an un estimat de 69 de milioane de tone – o cifra record, iar recolte bune se anunta si din Ucraina.

Contractele futures pentru decembrie urcau joi cu 0,5% pana la 169 euro pe tona in Paris, Bloomberg noteaza ca este vorba de un pret cu 20 de dolari mai mare decat graul de calitate mai buna vandut din Romania si din Ucraina, potrivit Hotnews. Graul cultivat in Franta are in general un continut de proteina de circa 11%, sub cifra de 12,5% a graului din regiunea Marii Negre.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE