Pretul graului, in scadere dupa ce Romania, Rusia si Ucraina au anuntat recolte mari

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pretul graului din Rusia a scazut saptamana trecuta, din cauza recoltelor mari din regiunea Marii Negre, anuntate de mai multe tari, printre care Romania si Ucraina, anunta Institutul de studii agricole (Ikar), potrivit Agerpres.

Pretul graului ce urmeaza sa fie incarcat in porturile Marii Negre a scazut vineri cu 1,8% fata de saptamana precedenta, la 162 de dolari pe tona, a anuntat Dmitry Rylko, director general al Ikar. Preturile nu s-au modificat in saptamana ce s-a incheiat in 15 iulie, dupa ce, in precedentele patru saptamani, au inregistrat scaderi.

Rusia si Romania ar urma sa inregistreze recolte record, in timp ce Ucraina este asteptata sa anunte al treilea cel mai ridicat nivel de la destramarea Uniunii Sovietice, in 1991, arata datele Departamentului Agriculturii din SUA.

„Ucraina, Romania si Rusia au toate o productie colosala de grau, pe care trebuie sa o vindem. In mod regulat, Rusia apare castigatoare a licitatiilor din Egipt, cel mai mare cumparator de grau din lume, deoarece pretul lor este mai scazut”, a declarat Rylko.

In Ucraina, pretul graului a scazut saptamana trecuta cu 2,7%, la 160,5 dolari pe tona. Luni, la bursa de la Chicago, cotatiile futures la grau cu livrare in luna septembrie au crescut cu 3,75%, pana la 4,29 dolari per bushel, mai precizeaza sursa citata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE