Fondul mutual pentru agricultori are undă verde de la Guvern

Facebook
Twitter

Ordonanța de urgență privind înfiinţarea şi acreditarea fondurilor mutuale pentru gestionarea riscurilor în agricultură şi acordarea de compensaţii financiare membrilor pentru pierderile economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor sau de un incident de mediu a fost aprobată în ultima ședință de Guvern, care a avut loc pe 19 iunie.

„Înființarea fondurilor mutuale cred că reprezintă cea mai mare realizare a agriculturii românești din ultimii 10 ani”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Șeful de la Agricultură a lansat ideea conform căreia să fie înființat un singur Fond Mutual la nivelul întregii țări, aceasta fiind formula optimă de organizare a acestuia, în opinia sa.

În ceea ce privește finanțarea Fondului, acesta va fi constituit în proporție de 65% din contribuții de la bugetul național și al Uniunii Europene și 35% din contribuția fermierilor membri. Fondul va prelua toate riscurile specifice agriculturii, inclusiv cele care nu sunt acoperite de societățile de asigurări, cum sunt înghețul, grindina, seceta, pierderile provenite din boli la animale etc.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Pescuitul la caras: sfaturi esentiale

Bucuria pescuitului la caras consta intr-o combinatie de tehnica, rabdare si cunostinte. Pentru a-ti imbunatati experienta de pescuit la caras,

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE