Flag Pastravarii Fagarasului a depus proiecte de 500.000 de euro prin POP

FLAG Păstrăvarii Făgăraşului vrea 500.000 de euro prin POP

Facebook
Twitter

FLAG Păstrăvarii Făgăraşului a avizat spre finanţare un număr de 11 proiecte cu fonduri europene, prin Programul Operaţional de Pescuit (POP). Până în prezent, trei proiecte au fost trimise la contractare, însă numărul beneficiarilor va creşte, în condiţiile în care sesiunea în curs de depunere de proiecte se încheie pe 15 decembrie 2013.

Inginer Gabriel Vâju, directorul Reprezentanţei din Făgăraş a Camerei de Comerţ si Industrie din Braşov, ne-a acordat un scurt interviu în care ne vorbeşte despre proiectele cu fonduri europene derulate de FLAG Păstrăvarii Făgăraşului.

ŞtiriAgricole: Câte proiecte au fost depuse pe teritoriul FLAG Păstrăvarii Făgăraşului?

Gabriel Vâju: În total au fost depuse 11 proiecte, din care au fost promovate spre contractare cinci proiecte, în valoare de aproximatv 500.000 de euro. Până la această dată, am fost informaţi de către AM POP că trei proiecte sunt trimise la contractare, iar alte două sunt în fază avansată de verificare. După semnarea contractelor între beneficiari şi DGP AM POP proiectele se vor implementa în cel mult un an.

ŞtiriAgricole: Ne puteţi descrie aceste proiecte?

Gabriel Vâju: Noi dorin să dezvoltăm Ţara Făgăraşului prin turism piscicol. Proiectele selectate de noi sunt depuse pe „Măsura 1. Dezvoltare şi competitivitate economică” şi presupun înfiinţarea de ferme piscicole şi asigurarea condiţiilor de cazare în structuri de primire turistică de minim trei stele. Fondurile europene sunt, de regulă, de 80% din valoarea proiectului. Sunt şi două proiecte la care contribuţia finanţatorului este de 65%. Aceste proiectele vor fi implementate în teritoriul FLAG Păstrăvarii Făgăraşului. Un proiectva fi implementat pe Valea Sâmbetei, două proeicte pe Valea Lisa şi câte un proiect pe Valea Dejani şi pe Valea Breaza. Aceste „Văi” sunt pe latura nordică a Munţilor Făgăraş.

ŞtiriAgricole: În cadrul proiectelor promovate de FLAG Păstrăvarii Făgăraşului se vorbeşte şi despre înfiinţarea de maternităţi şi afumătorii…

Gabriel Vâju: Pe această măsură nu am primit încă solicitări. Am lansat un nou call (sesiune de depunere de proiecte, n.r.) şi sperăm că şi această măsura să fie accesată, cu depunere continuă, care se va încheia pe 15 decembrie 2013.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE