Fermierii romani vor fi premiati si anul acesta in cadrul Galei PRIA Romanian Farmers

Facebook
Twitter

PRIAevents organizeaza conferinta PRIA Agriculture, insotita de Gala PRIA Romanian Farmers in cadrul careia fermierii romani vor fi premiati si anul acesta, la Bucuresti, in 28 septembrie 2017.

Conferinta PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al toamnei pentru agricultura si reprezinta o reala platforma de dezbatere intre autoritati, fermieri si companiile care isi desfasoara activitatea in acest sector.

Gala PRIA este dedicata fermierilor romani ce au investit resurse financiare, foarte multa munca si experienta lor de-a lungul timpului si astfel au contribuit la dezvoltarea sau mentinerea agriculturii Romaniei pe un loc bun in UE.

In cadrul acestei gale vom recunoaste eforturile si contributia fermierilor romani care au investit capital romanesc, timp, munca, cunostinte si energie pentru agricultura noastra.

Agricultura este vitala pentru intreaga lume. Uniunea Europeana aloca un buget mare si o atentie deosebita acestui sector. De aceea, politica agricola comuna (PAC) consolideaza competitivitatea si sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plati directe fermierilor si prin masuri de piata si finanteaza programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.

Si in tara noastra agricultura joaca un rol extrem de important, insa exista inca loc de crestere, potentialul Romaniei in sectorul agricol fiind foarte mare. In cadrul conferintei vom vorbi despre anumite probleme cu care ne confruntam, dar vom afla si solutiile sau sugestiile pentru o crestere esentiala a agriculturii in Romania.

„Conferinta PRIA Agriculture reprezinta cel mai important eveniment din aceasta toamna pentru agricultura si reuneste reprezentanti ai autoritatilor, asociatii, fermieri si companii care activeaza in agricultura. In cadrul Galei PRIA Romanian Farmers — ne vom concentra pe recunoasterea eforturilor indelungate ale fermierilor romani si vom afla povestile lor de succes, dar si ce provocari au avut de-a lungul timpului”, declara Raluca Voivozeanu, organizatoarea PRIA Agriculture si a Galei PRIA Romanian Farmers.

Printre temele abordate in cadrul conferintei se vor regasi: prioritatile Guvernului in ceea ce priveste agricultura Romaniei; aplicarea prevederilor Politicii Agricole Comune (PAC) si ale Politicii Comune de Pescuit; seceta si sistemul de irigatii in Romania; cumpararea si vanzarea terenurilor agricole, cadastrarea; contractele futures in agricultura; fonduri europene si simplificarea procedurilor, subventii si situatia platilor; crearea fondului mutual — de cand ar putea intra in vigoare si ce riscuri va acoperi; camerele agricole — cum se pot organiza acestea; masuri fiscale pentru agricultura — spre ex. compensarea datoriilor cu subventiile, obligatiile privind TVA-ul; schema de minimis pentru energia necesara agricultorilor; legea 51 si relatia fermier — retailer; rolul Ministerului Mediului pentru agricultura; bilantul anului 2017, precum si solutii pentru a avea un 2018 agricol mai bun.

Conferintele PRIAevents aduc in atentie cele mai importante si mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu si beneficiaza de o prezenta mare a participantilor si a mass — mediei. Cu o experienta de peste 12 ani in organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunscuta pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Fermierii romani care au fost premiati in cadrul Galei PRIA Romanian Farmers 2016, au fost: Laurentiu BACIU, Presedinte LAPAR; Nicolae SITARU; Constantin BAZON; Gheorghe ALBU; Ilie POPESCU; SERBAN LUCIAN; Emil DUMITRU — Presedintele Federatiei Nationale PRO AGRO; Dimitrie MUSCA; Dr. Ing. Marian VERZEA, iar Casa de Avocatura Popovici Nitu Stoica & Asociatii si CEC Bank au primit premii pentru preocuparea fata de problemele agriculturii din tara noastra.

PRIA Agriculture reuneste peste 200 participanti, dintre care: reprezentanti ai Guvernului Romaniei, reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, reprezentanti ai APIA si AFIR, reprezentanti ai universitatilor, ai institutelor de cercetare agricola, membri LAPAR, ProAgro, AMRCR, Romalimenta, Rompan, APRIL, UPCPR, ARC, APIMAR, reprezentanti ai producatorilor de cereale si producatorilor de erbicide, pesticide si produse agro-chimice, reprezentanti ai Camerelor de Comert, ai companiilor FMCG si ai distribuitorilor, ai Bancii Mondiale, ai bancilor din Romania, ai societatilor de asigurari, ai societatilor de leasing, fonduri de investitii, fonduri de garantare si contragarantare, consultanti, companii cu servicii si solutii IT, presa de specialitate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE