Romania, prezenta la targul international AGRA 2017

Facebook
Twitter

In perioada 24-26 august 2017, in Slovenia, a avut loc cel de-al 12-lea Forum China – Statele din Europa Centrala si de Est privind colaborarea economica si comertul cu produse agricole. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a fost reprezentat de secretarul de stat Danut Alexandru Potor.

Tema propusa spre dezbatere in cadrul Forumului se refera la rolul si importanta lantului agroalimentar la nivel local si global si in contextul colaborarii in format 16+1.

Pentru Romania, promovarea cooperarii dintre actorii locali reprezinta un obiectiv cheie, iar Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 acorda o atentie deosebita proiectelor de tip lant scurt.

Comercializarea produselor prin intermediul lanturilor scurte este incurajata prin stimularea incheierii unor parteneriate cu organizatii nonguvernamentale si autoritati publice.

Pe termen mediu si lung, MADR are in vedere dezvoltarea unui sector agroalimentar durabil si competitiv concentrat pe exportul de produse cu valoare adaugata ridicata in concordanta cu provocarile mondiale.

Secretarul de stat Potor a avut intrevederi cu Dejan Zidan, viceprim ministru si ministru al Agriculturii, Padurilor si Alimentatiei din R.Slovenia si cu Han Changfu, Ministrul Agriculturii din R.Chineza.

Cu aceasta ocazie, a fost transmisa dorinta si sustinerea conducerii MADR pentru dezvoltarea cooperarii in domeniul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale atat in format bilateral cat si multilateral. Schimbul de bune practici si informatii in formatul 16+1 poate contribui la dezvoltarea sectorului agroalimentar, in beneficiul fermierilor si al tuturor actorilor implicati.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale este prezent la „AGRA 2017” cu un stand de promovare la care sunt prezentate produse agroalimentare din categoria celor inregistrate pe baza schemelor de calitate nationale (produse alimentare obtinute pe baza unor retete traditionale si pe baza unor retete nationale consacrate romanesti) cat si produse alimentare din categoria celor inregistrate pe sisteme de calitate europene. De asemenea, sunt expuse in vederea promovarii si alimente din categoria „produs montan”, produse de vinificatie cat si bauturi spirtoase.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE