Fermier, despre problemele din agricultura: decidentul politic ar trebui sa se uite la infrastructura de irigatii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Decidentul politic ar trebui sa acorde o foarte mare atentie infrastructurii de irigatii, iar in cazul in care nu o va face, aceasta va fi o greseala politica majora, a declarat Gheorghita Corbu, director general al companiei Legam Agro din judetul Constanta.

„Eu cred ca si Guvernul si Romania, si Guvernul si factorul politic, decidentul politic, cred ca se va uita foarte mult si se va apleca foarte mult asupra dezvoltarii infrastructurii de irigatii. Daca nu o va face probabil va fi o greseala politica majora. Trebuie cautate sursele de finantare si investit in infrastructura de irigat. Statul trebuie sa puna la dispozitia fermierului infrastructura de irigat”, a spus Gheorghita Corbu.

El a mentionat ca exista legislatie, cadrul legal de organizare, dar si un program de investitii in infrastructura de irigatii.

Gheorghita Corbu, fost director general al Agentiei Sapard (2004-2005), a precizat ca este implicat direct sau indirect in agricultura de 40 de ani, de cand era copil, dar ca nu a vazut “un asemenea dezastru pe campuri”, adaugand ca anul acesta agricol este unul compromis.

Vezi si: Ministrul Agriculturii: peste un milion de hectare de teren lovite de seceta: „Toti fermierii afectati vor fi despagubiti

Productia de grau a Romaniei va inregistra o scadere semnificativa in acest an, din cauza secetei prelungite, fermierii si traderii asteaptandu-se ca in acest an recolta de grau sa fie cuprinsa intre 5 si 7,4 milioane tone, dupa ce anul trecut a fost una record de aproape 10 milioane de tone, de pe o suprafata de 2,1 milioane hectare, potrivit Reuters.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE