septembrie 20, 2021

Eveniment dedicat produselor traditionale, in Sibiu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cinci producatori de carnati de sacaramb si virsli, din judetul Hunedoara, vor aduce aceste produse traditionale, sambata si duminica, la Targul de tara amenajat in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului.

Potrivit unui comunicat de presa al Muzeului ASTRA transmis AGERPRES, vizitatorii muzeului vor putea sa guste si sa cumpere preparate traditionale, sambata si duminica, intre orele 10,00 si 18,00.

“Producatorii hunedoreni ne vor astepta cu dulceturi si siropuri (Casa Maria), produse apicole (Gabriela Smuczer), produse din carne: virsli, carnatul de sacaramb (produs traditional atestat). Nu lipsesc din meniu preparatele calde cum sunt: pomana porcului (Casa Turcanu) si placintele padurenesti (Munteanu Aurelia). Evenimentul este organizat in parteneriat cu Asociatia producatorilor de produse traditionale si ecologice Hunedoara, avand sprijinul Consiliului judetean Hunedoara”, a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul ASTRA.

Demonstratiile culinare se inscriu in cadrul programului cultural “Anima ASTRA”, program desfasurat sub egida Anului European al Patrimoniului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE