Elvetia: fermierii care lasa coarnele animalelor sa creasca, nu primesc subventie. Care este cauza acestei decizii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit Reuters, elvetienii au respins initiativa unui fermier care solicita subventii pentru crescatorii de animale care lasau coarnele vacilor si caprelor sa creasca, in loc sa le inlature cu un fier inrosit. Procedura, destul de comuna in aceasta tara, este blamata de anumite persoane, care considera ca le-ar provoca suferinta animalelor, noteaza Mediafax.

In prezent, trei sferturi din vacile elvetiene, un simbol national si o atractie turistica, sunt lipsite de coarne. Totusi, campania nu a avut efectul scontat, aproape 55% dintre alegatorii elvetieni respingand propunerile prin referendum, a afirmat guvernul elvetian.

Concluziile referendumului

Ministrul economiei, Johann Schneider-Ammann, spune ca rezultatul demonstreaza ca standardele privind bunastarea animalelor sunt ridicate. „Politica agricola elvetiana astazi intruneste in mare masura asteptarile pentru bunastarea animalelor”, a declarat el la o conferinta de presa de la Berna.

Capaul a strans peste 100.000 de semnaturi pentru a declansa un vot la nivel national, dupa ani de lobby politic. Guvernul elvetian s-a opus propunerii lui Capaul de a acorda o subventie anuala de 190 de franci elvetieni (191,65 dolari SUA) pentru fiecare agricultor, ceea ce ar fi dus la redirectionarea a 30 de milioane de franci din bugetul agricol anual de 3 miliarde de franci.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE