Directorul APIA, intalnire importanta cu toti omologii sai europeni. Care au fost subiectele dezbatute

Facebook
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), informeaza ca Directorul General Adrian PINTEA, a participat, in perioada 01 – 03 Octombrie 2018, la a 44-a Conferinta a directorilor agentiilor de plati din Uniunea Europeana ce a avut loc in Austria, la Andau.

Eveniment bianual, organizat prin rotatie de catre statele membre ale Uniunii Europene care detin Presedintia Consiliului UE, conferinta ofera participantilor prilejul realizarii unor schimburi de informatii, experienta si bune practici in domeniile de interes comun.

Misiunea delegatiei Romaniei, conduse de Directorul General APIA, a fost aceea de a lansa in mod oficial, la finalul conferintei de la Andau, invitatia de participare la urmatoarea conferinta a directorilor agentiilor de plati, ce va fi organizata de Romania in contextul detinerii Presedintiei Consiliului UE in prima parte a anului 2019, prezentand totodata un scurt material de promovare a tarii gazda.

Astfel, in cadrul ceremoniei de inchidere a conferintei domnul Adrian PINTEA a preluat in mod simbolic stafeta organizarii viitoarei conferinte a directorilor agentiilor de plati din Uniune, primind de la presedintia austriaca simbolurile conferintei.

„Suntem onorati sa organizam in 2019 acest prestigios eveniment european care reuneste conducerile agentiilor de plati din domeniul agriculturii, reprezentanti ai Comisiei Europene, ai Curtii Europene de Conturi, ai Parlamentului European si ai altor institutii cheie din spatiul european. Suntem pregatiti sa contribuim la exercitarea cu succes a primului mandat al Romaniei de Presedinte al Consiliului Uniunii Europene” a declarat Directorul General APIA.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE